Kako izdelamo novo hidroelektrarno? Šolarjem Oš Kanal in OŠ Deskle smo predstavili proces od načrtovanja, do postavitve in zagona hidroelektrarne


16.10.2023

Učenci 6. in 9. razreda OŠ Kanal in OŠ Deskle so si v tem šolskem letu na dveh tehničnih dnevih že ogledali podjetje Siapro. V letošnjem šolskem letu pričakujemo skupno obisk sedmih šol. Posebej smo jim predstavili oddelek načrtovanja hidroelektrarn in peskalnih strojev, kjer so zaposleni strojni inženirji in elektro inženirji. V proizvodnji oziroma v montaži Siapro so spoznali druge tehnične poklice, kot so strojni tehnik, obdelovalec kovin, mehatronik, monter na terenu in druge. Šolarjem 9. razredov smo predstavili tudi možnosti štipendiranja. Za konec smo si ogledali še manjšo hidroelektrarno v obratovanju. Ta hidroelektrarna ob polnem obratovanju dosega proizvodnjo 310 kW. Podjetju najbližja hidroelektrarna, ki je plod Siapro znanja in je ena izmed številnih referenc Siapro na področju obnovljivih virov energije, deluje že od leta 2008 na reki Idrijci, in sicer v kraju Slap ob Idrijci.
SIAPRO d.o.o.
Postaja 9
5216 MOST NA SOČI
Slovenia, EU

T: +386 5 3841 632
E: hydro@siapro.si

Kontaktirajte nas >


Spremljajte naše objave

      

 
 
mHE Žaga
mHE Kavčič
mHE v Srbiji
mHE Hobovščica
mHE Jerala
mHE Hobovščica zajetje
mHE Cerknica
mHE v Afriki
mHE Kogoj
mHE Žaga
Zaupajo nam
Uporabljamo piškotke (cookies), ker vam lahko tako omogočimo popolno uporabniško izkušnjo ob obisku naše spletne strani. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se