Kaplanove hidroturbine imajo nastavljive lopatice, ki se dinamično odzivajo na variranje pretoka vode in optimizirajo pridobivanje energije v različnih pogojih


27.11.2023

Kaplanove turbine so posebej zasnovane za hidroelektrarne z nizkim do srednjim padcem, običajno ali najpogosteje v razponu od 10 do 70 metrov. Te turbine so zelo primerne za mesta z zmernim pretokom vode in relativno nizkim padcem nadmorske višine. Kaplanove turbine so odlične na lokacijah, kjer se razmere pretoka vode in višine spreminjajo, torej so prilagodljive širokemu razponu naravnih pogojev.
Zaradi njihove zmožnosti učinkovitega delovanja pri različnih pretokih in višinah so Kaplanove turbine še posebej primerne za reke in lokacije, kjer lahko gladina vode niha. Nastavljive lopatice Kaplanovih turbin omogočajo natančen nadzor in optimizacijo proizvodnje električne energije, zaradi česar so prednostna izbira v situacijah, ko pretoki niso konstantni.
Kontaktirajte Siapro in raziščite zgodbo pretvorbo vodne moči v trajnostno energijo. Ko se turbine vrtijo pod vodno gladino, osvetljujejo svet z bolj zelenimi energetskimi rešitvami.

Foto: Siapro načrti za Kaplan vodno turbino kot del našega projekta na ključ
 
SIAPRO d.o.o.
Postaja 9
5216 MOST NA SOČI
Slovenia, EU

T: +386 5 3841 632
E: hydro@siapro.si

Kontaktirajte nas >


Spremljajte naše objave

      

 
 
mHE v Srbiji
mHE v Afriki
mHE Hobovščica zajetje
mHE Jerala
mHE Cerknica
mHE Hobovščica
mHE Kogoj
mHE Kavčič
mHE Žaga
mHE v Srbiji
Zaupajo nam
Uporabljamo piškotke (cookies), ker vam lahko tako omogočimo popolno uporabniško izkušnjo ob obisku naše spletne strani. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se