Aktualno

 
<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 43 > >>
 
 
27.11.2023

Kaplanove turbine so posebej zasnovane za hidroelektrarne z nizkim do srednjim padcem, običajno ali najpogosteje v razponu od 10 do 70 metrov. Te turbine so zelo primerne za mesta z zmernim pretokom vode in relativno nizkim padcem nadmorske višine. Kaplanove turbine so odlične na lokacijah, kjer se razmere pretoka vode in višine spreminjajo, torej so prilagodljive širokemu razponu naravnih pogojev.
Zaradi njihove zmožnosti učinkovitega delovanja pri različnih pretokih in višinah so Kaplanove turbine še posebej primerne za reke in lokacije, kjer lahko gladina vode niha. Nastavljive lopatice Kaplanovih turbin omogočajo natančen nadzor in optimizacijo proizvodnje električne energije, zaradi česar so prednostna izbira v situacijah, ko pretoki niso konstantni.
Kontaktirajte Siapro in raziščite zgodbo pretvorbo vodne moči v trajnostno energijo. Ko se turbine vrtijo pod vodno gladino, osvetljujejo svet z bolj zelenimi energetskimi rešitvami.

Foto: Siapro načrti za Kaplan vodno turbino kot del našega projekta na ključ

 
 
 
16.10.2023

Učenci 6. in 9. razreda OŠ Kanal in OŠ Deskle so si v tem šolskem letu na dveh tehničnih dnevih že ogledali podjetje Siapro. V letošnjem šolskem letu pričakujemo skupno obisk sedmih šol. Posebej smo jim predstavili oddelek načrtovanja hidroelektrarn in peskalnih strojev, kjer so zaposleni strojni inženirji in elektro inženirji. V proizvodnji oziroma v montaži Siapro so spoznali druge tehnične poklice, kot so strojni tehnik, obdelovalec kovin, mehatronik, monter na terenu in druge. Šolarjem 9. razredov smo predstavili tudi možnosti štipendiranja. Za konec smo si ogledali še manjšo hidroelektrarno v obratovanju. Ta hidroelektrarna ob polnem obratovanju dosega proizvodnjo 310 kW. Podjetju najbližja hidroelektrarna, ki je plod Siapro znanja in je ena izmed številnih referenc Siapro na področju obnovljivih virov energije, deluje že od leta 2008 na reki Idrijci, in sicer v kraju Slap ob Idrijci.

 
 
 
29.09.2023

PREJ IN POTEM - Rekonstrukcija HE Siapro. Projekt je sestavljen iz rekonstrukcije Peltonove turbine, vključena je nova popolna avtomatizacija, regulacija nivoja vode, kontrola na dolge razdalje in tako dalje. Z zamenjavo glavnega ventila bomo dobili večji pretok, pričakujemo cca. 12-15% večji izkoristek.
Fotografije so narejena v času postopka montaže in testiranja.

 
<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 20 ... 30 ... 40 ... 43 > >>
SIAPRO d.o.o.
Postaja 9
5216 MOST NA SOČI
Slovenia, EU

T: +386 5 3841 632
E: hydro@siapro.si

Kontaktirajte nas >


Spremljajte naše objave

      

 
mHE Hobovščica zajetje
mHE Jerala
mHE Žaga
mHE v Afriki
mHE Kogoj
mHE Kavčič
mHE Hobovščica
mHE v Srbiji
mHE Cerknica
mHE Hobovščica zajetje
Zaupajo nam
Uporabljamo piškotke (cookies), ker vam lahko tako omogočimo popolno uporabniško izkušnjo ob obisku naše spletne strani. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se